Headless body in topless bar

New York Post 1983
New York Post 1983

«It’s gotta be a topless bar! This is the greatest f******* headline of my career!» Vinnie Musetto visste at han hadde laget en klassiker, men like før New York Post gikk i trykken var kollegene i tvil om baren også var en toppløsbar.

Heldigvis (for Vinnie) kunne en reporter utsendt i ens ærend bekrefte at det ble reklamert med «Topless dancing» på åstedet.

«Hodeløs kropp i toppløsbar» regnes ofte som den mest tabloide tittelen noensinne i USAs mest tabloide avis, New York Post. Det finnes aviser som er mer outrerte, sære og ekstreme, men New York Post setter sin ære (eller noe tilsvarende) i å servere saftige titler og minneverdige forsider. Vi kommer garantert(!) tilbake til New York Post.

Det var i 1983 en «kjenning av politiet» ved navn Charles Dingle først skjøt eieren av baren og deretter tvang et gissel til å skjære av den dreptes hode. En voldtekt inngikk også i dommen som fortsatt holder Dingle innesperret. Han ble nektet prøveløslatelse så sent som i januar 2012.

Tittelen var inspirasjon for en film i 1995.

Capital lanserer forøvrig en versjon av historien, der Drew Mackenzie faktisk laget tittelen. I såfall var det en del av en familietradisjon, for hans bror heter Kelvin Mackenzie og var en berømt/beryktet redaktør av The Sun. Flere av hans klassikere vil dukke opp her. Ikke minst den klassiske «Gotcha».

Mer om historien i Capital.