«Ronald Reagan – her med sin kone Nancy»

with_Nancy_on_horses
23. november 1982: President Reagan, her med sin hustru Nancy – har ikke glemt sine gamle kunster fra tiden som filmskuespiller i Hollywood. Foto: UPI eller Time

Da dette bildet kom på trykk i Aftenposten i 1982 fikk redaktør Hans Vatne, ifølge huslegenden, telefon fra en rasende amerikansk ambassadør. Det var bildeteksten han reagerte på: «President Reagan, her med sin hustru Nancy – har ikke glemt sine gamle kunster fra tiden som filmskuespiller i Hollywood». Var det noe å steile over?

For ordens skyld – det var ikke nøyaktig samme bilde, men et nærmest identisk, og siden det ble litt plassmangel og man ikke kunne kutte uhemmet i John Auslands kronikker, tok layoutmannen (Bjørn A Sørlie er hovedmistenkt i saken utpekt av vitner som den ansvarlige) de nødvendige grep og beskar bildet så det gikk inn på én spalte, ikke tre, som opprinnelig planlagt.

Ingen tenkte på at bildeteksten også måtte justeres.

Og da så det plutselig slik ut på trykk. Mange knegget den dagen, men redaktøren så sannsynligvis ingen grunn til å hovere.

reagan-detalj

 

reaganpaahest