Dårlig design: Et prakteksemplar

Rektangulær bil, parkeringsplassen er et parallellogram uten rette vinkler.
Rektangulær bil, parkeringsplassen er et parallellogram uten rette vinkler.

Man skulle tro at å male opp ruter for parkerende bilder skulle være sånn passe enkelt, men neida. De aller fleste kjørbare biler er mer eller mindre firkantet, rektangulære, kanskje litt avrundet i kantene. Likevel klarer noen å male parkeringsplasser som spisse parallellogrammer.

Kiwi på Kløfta er veldig grei, både søndagsåpen og langåpen, men jeg kvier meg for å parkere der. Det må gå galt. Det føles ekkelt. Bilen passer rett og slett ikke inn i parkeringsplassen. Det er mulig jeg er litt sær (meget mulig), men den lille detaljen skyver meg litt unna, gjør kanskje at jeg handler litt sjeldnere der.

Det kunne vært interessant å visst om det hadde vært billigere å male nye parkeringsplasser enn å frastøte kunder på den måten. Umulig å måle, selvsagt, men HVOR VANSKELIG VAR DET, LIKSOM? Å MALE EN FIRKANT?

Nettet er forøvrig fullt av slike «Du hadde bare én oppgave, og ...».

Jeg passer liksom ikke helt inn.
Jeg passer liksom ikke helt inn.