Derfor stemmer jeg som jeg gjør

Jeg har aldri vært sikker på hva jeg skal stemme. Ikke før i år.

Jeg må innrømme at jeg har sansen for både Høyre og Venstre, bittelitt for SV, ørlitegrann for Rødt og Miljøpartiet de grønne. Jeg kunne ha stemt på alle. Jeg har stemt på flere av dem. Oppegående mennesker kan med god samvittighet stemme på de fleste norske partiene. Jeg har aldri vært medlem av noen av dem.

Det er mange grunner til at jeg kommer til å stemme som jeg gjør. 22. juli-massakren er ikke årsaken, men det har vært katalysatoren, det som har utløst vissheten, det som har visket ut tvilen.

Det handler om tilhørighet. Det handler om å innse hvilken bevegelse man hører til.

Det handler om å se hvem som har kjempet for hva og hvem som har kjempet imot.

Det handler om å sitte der i sin 5. ferieuke og tenke på hvem som ga deg den – og hvorfor. Og den fjerde ferieuka, og den tredje.

Det handler om å sitte der i foreldrepermisjonen og tenke på hvem som kjempet for den og hvem som kjempet imot hver eneste gang den ble utvidet fra ingenting til verdens beste.

Det handler om å sitte på skolen og få utdelt bøker man før måtte betale for og få undervisning andre bare kan drømme om. Som andre faktisk drømmer om.

Det handler om en pensjon å se fram til.

Det handler om å sitte sykmeldt uten å umiddelbart få angst for boliglånet.

Og slik kan man holde på en stund. Man kan også  ta en pause og lese Per Fugellis kronikk om egoisme forkledd som frihet.

Man skal bare ikke innbille seg at arbeidsgiverne og kapitalmakta en eneste gang frivillig, av humanitære hensyn gikk inn for en eneste en av de ordningene du og dine nærmeste har nytt godt av. Det var arbeiderbevegelsen, det var kvinnebevegelsen, det var aldri høyrekreftene som tok initiativet.

Så kan man være enig eller uenig i detaljer eller i ganske mye, og personlig kunne jeg ha vært troende til å stemme Høyre bare for å tøyle et litt vel maktvant Arbeiderparti, slik jeg engang stemte på Rødt (eller hva de nå het på 80-tallet) kun for å røske opp i Gutteklubben Grei som engang utgjorde Molde bystyre.

Så kom 22. juli. Massakren var ikke bare en ynkelig manns terrorhandling. Den var også et massivt angrep på den norske arbeiderbevegelsen, og den traff meg midt i hjertet.

Så fant jeg i det minste ut hvilken side hjertet satt på.

I år stemmer jeg Arbeiderpartiet.

62 kommentarer til «Derfor stemmer jeg som jeg gjør»

 1. Får håpe ikke for mange stemmer som dere. Nå må andre slippe til. Uansett hva som skjer, det kan ikke bli verre enn det er.

  1. Selvfølgelig kan det bli verre, hallo! Tror du virkelig landet vårt er immun mot vanstyre og fattigdom. Bare det at vi regnes for å være blant verdens aller beste land å leve i, om ikke det beste, taler nettopp for at et skifte av regjering høyst sannsynlig vil bli til det verre

  2. «Nå må andre slippe til»??? Hva er dette da, logikk om rettferdighetskrav i en barnehage.Hva i all verden er det som er så gale at det ikke kan bli verre enn det er? Den lave arbeidsledigheten? Den stabile økonomiske situasjonen? Norge topper det som er av internasjonakle statistikker som det beste landet å bo i. Hvorfor kommer så mange svensker hit? Hvorfor kommer folk fra andre deler av europa hit? Er det for å oppleve elendighet, elelr er det for å komme til et land hvor det er levelige forhold for oss alle.
   La oss alle bidra til at den gode trenden fortsetter. Gi en stemme for å sikre fortsatt stabilitet og trygghet for de mange.

  3. Hvor i landet vårt bor du som har det så trasig, stakkar. Æ bor i Narvik, du vet den derre forferdelige Terrakommunen, men her klare vi oss fint, har ikke nåkka å klage på. Har stemt AP hele mitt voksne liv, og skal fortsette med det for evig og alltid. Skifte ikke parti med vær og vinn, og vi har det godt i dette vakre landet vårt. Heia Jensemann.

  4. Hva har du opplevd i livet som kan gå rundt å tro at det ikke kan bli verre enn nå?

  5. Selv skal jeg stemme noe annet enn AP (og de andre regjeringspartiene), men jeg lurer på hva elendighetsopplevelsen din baserer seg på. Hvor fælt har du det? Hvor var staten da du trengte den?

  6. Kjære deg, med mindre man er helt kunnskapsløs om både historie og samfunn, så vet vi alle at det kan bli mye verre. Jeg vet ikke hva du er så sint og forurettet over, men jeg kan garantere at du ikke har noen videre grunn til det.

  7. Kan ikke bli verre??? Hvilken planet lever du på?? Det meste kan bli MYE verre hvis vi sammneligner oss med resten av verden. Vi er usannsynlig privilligerte her i landet. At folk nå stemmer fram andre partier er jo en demokratisk rettighet vi har, men jeg syns det er synd at så mange sier at «NÅ må vi ha noe nytt» – omtrent sånn som shoppere sier når de har klesskapet fullt, men bare må ut for å kjøpe enda mer fordi de kjeder seg.

 2. Forestillingen om at velferdsstaten er et Arbeiderpartiprosjekt er helt feil. Men Ap er overlegne når det gjelder mytebyggende kapasitet, derfor har de fått folk til å tro dette.

   1. Akkurat, mange det ute er fullstendig historieløse. Ingen skal beskylde de for å være fantasiløse ivertfall. Kommentaren din gir en god beskrivelse av denne myten mange der ute klamrer seg til.

  1. Ok, la oss anta at forestillingen om Ap betydning for velferdsstaten er feil. Hvem hadde da hovedansvaret for gjenoppbyggingen av landet etter krigen?

   1. Heilt sant det, men kva har det med valet 2013 å gjera? Og, kor store likskapar er det mellom datidas Ap, og dagens Ap? Dei har mykje god politikk, også i dag, tøvete å påstå noko anna. Men eg mislikar at tross synkande oppsluttning nektar partiet å føye seg etter folket, som i fleirtal viser ønskje om visse endringar. Det finnest mykje god politikk i øvrige parti og, der av går mange stemmer no nye vegar.

    1. Hvem bringer noe nytt da? Høyre som vi privatisere, FRP som vil bruke penger, KRF som vil ha tilbake abortloven, Venstre som vil ha fri invandring, eller? Muligens Miljøpartiet som vil tilbake til småbruk og fiskersamfunnet er de mest radikale og «ny tenkende». Det at en faktisk har hatt gode og paraktiske politiske ideer er ikke til hinder for at en fortsatt har det… AP er eg godt valg!

  2. Jasså nå, hvilken klode har du oppholdt deg på da??? Bli voksen, stikk fingeren i jorda og innse virkeligheten……..mytebyggende kapasitet, DEN var jaggu meg bra *LOL*

 3. Dette er så godt skrevet – og en så riktig beskrivelse av tingenes tilstand, at det burde vært postet opp på alle veltavler, husvegger, gatehjørner, butikkinnganger og-utganger, – ja, overalt der folk ferdes – ! Ingen grunn til å stemme noe annet enn AP / rødgrønt – !

 4. Snakke om mytebyghing? Det er jo feil oppfatning av virkeligheten og det viser at du ikke har fulgt med i timen. Uten tvil er det nettopp Arbeiderpartiet som delvis sammen med andre sakte men sikkert har bygget opp velferdssystemene vi idag har gleden av. Nei lukk opp øyene og se deg godt omkring. Denne artikkelen var fortreffelig skrevet, og støttes fullt ut. Se ellers Per Fugeli’s artikkel!

 5. 22.juli traff oss alle uansett hva man stemmer. Det blir feil å stemme på rød/grønn regjering bare basert på sympati. Dette var en terrorr handling. Skolen ja, hva er gjort i det ganske land? Skoler i hopetall burde vært stengt pga sopp og lekkasjer.dårlig inneklima osv. Bøker er gratis sies det over her.hvorfor benyttes da bare kopiark fordi det ikke er råd til bøker. Og hva med helseNorge ? Mye er bra, men mye gjenstår. Ap har styrt de siste 8 år uten å ha imponert. Det er det private næringsliv som holder hjula igang i Norge. Vi som stemmer blått er ikke alltid like enige med vårt parti, men ser nødvendigheten av et skifte nå. Derfor stemmer jeg Høyre.

 6. Heldigvis har i gjennom årene utviklet et godt demokrati, vi har etter hvert fått en presse som er oppegående, vi er opplyst om det meste… Vi har goder i samfunnet, vi har det gjennomsnittlig bra, vi at et velfungerende storting, vi har oppegående politikere i de fleste partier. Valget i år kommer nok til å bli spennende, og jeg som å mange andre tror nok vi får en endring. Like lite som jeg er enig i manges svartmaling av dagens politikk, er jeg heller ikke enig i svartmalingen av alternativet… For moro skyld liker jeg å nevne det faktum at ingen regjering i historien har kjøpt mer private helse og omsorgstjenester enn sittende rødgrønne regjering…. Det blir derfor et stort paradoks når man ser den propaganda som kjøres imot dette… En god miks av offentlig og private helse og omsorgstjenester fungerer utmerket, og med frihet til å kunne velge blir dette etter hvert bra….

 7. Arbeiderpartiets miljøpolitikk er dessverre ikke god nok. Ja, partiet har fått gjort mye bra, men akkurat nå er det fremtiden som står på spill. Hvis vi fortsetter å pumpe opp olje, og kjøre på, full gass – så ser den fremtiden mørk ut.

  Der er allerede mørke skyer i horisonten. Klimaendringene er så smått allerede begynt. Verre vil det bli. Jens & Co gjør lite for å stogge dem. Erna og de blå er like ille, om ikke verre.

  Klimaet må på dagsorden. Klokkene tikker, og muligheten for å stogge og redusere katastrofale klimaendringer krymper for hver dag som går.

  Stem gjerne med hjertet, men lytt også til hodet – og løft blikket fremover.
  Hvilken verden overlater vi til våre barn og barnebarn?

 8. Hvis vi i dag ser til Høyres søsterpartier ute i Europa så bør valget i september være enkelt.
  Det blir jo et valg mellom velferd og skattekutt for de rike fellesskap eller privatisering, Det er vel nok å nevne et ord som eldrebølgen og samhandlingsreformen.Denne artikkelen er godt skrevet.

  1. Me har 32 såkalla «milliardærar» i Norge, heile Norge, som totalt tel 5.000.000 menneskje. Kor mykje såkalla «skattelette» denne enorme gruppa av ufyselege individ mottek er eg totalt uinteressert i, fordi eg veit at nettopp same pengane vil verta skoten inn i fellesskapet igjen, i form av nye investeringar med påføljande skatter og ytterlegare arbeidsplassar. Ja, for kva trur det Norske folk ville skjedd dersom denne grufulle pengegriske bermen avvikla sine kronerullande verksemder? Intet politisk parti kunne gjenskapt SÅ mange arbeidsplassar. Faktisk, arbeidsplassane er det næringslivet som har skapt, med minimal drahjelp frå politiske parti. For øvrig, formueskatten råkar mest av alt vår foreldregenerasjon. Dei som var med og sveitta for å bidra i arbeidet med å byggja vårt moderne og søkkrike Norge. Dei som i dag sit med nedbetalte hus og heimar, og snart skal belønast ytterlegare med den aller verdigste luksus vår knirkefrie eldreomsorg har å by på… for ein pris av bl.a. 85 % av kvar krone dei har i formue og pensjon. For min eigen del har eg ingen formue, saka vedkjem ikkje min økonomi i det heile. Men eg har likevel starta mi eiga bedrift, og satsa det litle eg eig, i håp om å skapa noko, for meg og for fleire. Som sist dog veit eg, at hjelpa eg vil få er prega av motstand, motstand skapa av dagens politiske byråkrati. Eg har erfaring nok til å gjenkjenne god politikk, og Jens KAN politikk, all hets om noko anna er tøv. Men, det finnest mykje god politikk, og all vert ikkje tala av Jens. Det syns eg han burde vera audmjuk nok til å ta inn over seg. Og alle oss andre? Slutt å syt over kva andre får, og sjå heller på kva De sjølve kan gjera.

 9. Nå skal man vel strengt tatt stemme for fremtiden og ikke fortiden, for det et parti vil gjøre nå og ikke det de engang har gjort. Vi bør selvfølgelig beholde de løsningene som fungerer, men det vil ikke si at de som kom opp med disse idéene nødvendigvis har de beste løsningene på de problemene vi møter nå. Den beste løsningen skal brukes, uavhengig av hvem som hadde den beste løsningen på andre problemer, for meg er det det demokratiet handler om.
  (Jeg er førstegangs velger, absolutt ikke for et regjeringsskifte og svinger mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og MDG. Så mener ikke å inusiere at Arbeiderpartiet ikke kan ha de beste løsningene, mener bare at vi skal danne oss en mening om hvorvidt de har det utifra de planer og løsninger de kan presentere for oss nå, og ikke utifra ting de har løst før)

 10. Kan vel neppe være særlig smart å tro at politikk handler om å se på fortiden for å avgjøre hva en i fremtiden bør stemme på, selv om jeg også mener det er viktig å ha med seg en politisk historikk, men det hjelper lite med hensyn til å vurdere hvem en tror vil gjøre gode politiske prioriteringer i fremtiden, slik jeg ser det. Valgomater dukker nå opp i alle mulige varianter, mer eller mindre påvirket av hvem som har fått de enkelte variantene laget, og mer eller mindre fordummende. Jeg har gjennomført ett par «undersøkelser» og stort sett havnet på – for meg – den riktige siden, om enn med en økt følelse av fordumming i forhold til mitt syn på politiske valg. Selv om det forestående valg ikke er et personalvalg – det er som vi blir fortalt partiprogrammene som skal være informasjonsgrunnlaget – merker jeg at det enkelte partis talsmann og talskvinne også påvirker min stemmegivning. Det er liksom disse personene som skal omsette partiprogrammene til aktive politiske prioriteringer og vedtak, og sånn sett blir valget lettere – eller for å være mer presis – det blir lettere å velge bort partier. Det å velge «riktig» blir derimot neimen ikke lett, selv om mange sentrale aktører nå stor fram i radio, TV, aviser og gud-vet-hva med en arroganse som bidrar mer til bortvelgelse enn sympati. Så hva gjør jeg – stemme blankt? Neppe, – det blir for feigt. Taktisk ? – neppe mulig, uansett forbanna vanskelig i så uberegnelige miljø som politikerne skaper – uansett parti. Nei, jeg stemmer tradisjonelt og på bakgrunn av historikk – vi trenger friske, pågående, uredde og ydmyke folk på «tinget», folk som har vært dyktige på å fremstille politikken sin på en oversiktlig og god måte sånn at alle økonomiske sammenhenger og prioriteringer blir synlig og forståelig, politikere som holder det de lover. Hmmmmm, der glapp det igjen gett, så jeg for kanskje gå og forhåndsstemme med en gang, mens hue fremdeles er klart,- eller ……..

 11. Det kom uventet god respons på dette innlegget. Endel er uenige, og det er helt greit; de aller fleste er saklige, noen svært få er slettet pga ufin eller usaklig kritikk. Men en stor del av kritikken er på denne formen: «Det var ikke Arbeiderpartiet som bygde velferdsstaten / Buhu, sympativalg pga 22.juli». Det er litt for lettvint, spesielt siden jeg ikke har skrevet noen av delene.
  Det jeg har forsøkt å ta til orde for, er at våre velferdsgoder er her pga press fra venstresiden, og jeg våger ikke å hevde at det er en spesielt original tanke. Argumenter gjerne mot det.
  Og nei, jeg stemmer ikke Ap av sympati etter 22.juli, men når noen erklærer krig mot verdier du oppdager at du har stått for det meste av livet, tvinges du til å velge side. Det finnes svulstige sitater om ekstra varme plasser i helvete for dem som forblir nøytrale i slike stunder, men jeg skal avstå fra å bruke dem på andre. De svever likevel i bakhodet når jeg gjør mitt personlige valg.
  Vi har en underlig kultur her i landet for å svare «Vi har hemmelig valg her i landet» når noen spør om et standpunkt. Vi er så livredde for å svare feil, liksom. Etter 22. juli ble det brått galt, litt feigt å la være å flagge side, først og fremst overfor meg selv, deretter overfor andre.
  Det er mulig jeg tar feil. Akkurat dét kan jeg leve med. Å forbli nøytral er ikke lenger aktuelt.

 12. Det er ingen tvil om at Ap historisk har gitt store løft til velferdsstaten og i perioder var «motoren» for utbygging av velferden. Men fremstillingen over bygger godt opp under mytene om at bare Ap har gitt oss velferdsordninger.Det er faktisk feil. Velferdsstaten har vært et tverrpolitisk prosjekt og har vært utviklet av mange ulike regjeringer gjennom tidene. Som et bildet på at denne fremstillingen mangler nyanser kan nevnes at det var en borgerlig regjering som innførte Folketrygden i 1967. Allerede i 1909 ble det oppnådd enighet i Stortinget om å innføre en statlig sykeforsikring.Den første arbeidervernlovgivningen er fra slutten av 1800-tallet. Flere av disse reformene og andre, fant sted lenge før Ap var i nærheten av regjeringsmakt. Det er ingen partier som skal ha monopol på å være » gode» og » snille». De store løftene og verdien av de er det bred enighet om blant partiene i Norge. Jeg kommer ikke til velge parti basert på hva de har gjort eller ikke gjort for femti eller hundre år siden, men på hvilke visjoner og mål de har for fremtiden. Hvordan skal Norge se ut om 20, 30 eller 40 år? Det spørsmålet interesser meg.

  1. Jeg må si det er et paradoks at vi lever i ett av verdens rikeste land og andre land sier look too Norway,der vil folk bytte ut det vi har med noe som ingen vet hva vil bli. Forstå det den som kan.

 13. Kan si meg enig i at mye er bra med velferdssamfunnet. Men.. Jeg frykter at det velferdssystemet vi nå har ikke er bærekraftig over tid. De siste 8 år har det blitt ansatt 100 000 flere i offentlig sektor. Pensjonsutgiftene til disse alene vil koste 4000 milliarder, altså hele dagens oljefond. Norge er et av de eneste landene i verden med 100 % sykelønn, det koster. Hvis man ser hva skattepengene vi betaler går til så ser man at over 500 milliarder årlig går til sosial beskyttelse http://www.slikbrukesskattepengene.no/ . Videre er altså slik at de oljepengene vi bruker idag i stor grad brukes til å finansiere disse stadig økende velferdsytelsene fra staten, fremfor å bygge, samt skape ting som varer til generasjonene etter oss. http://e24.no/makro-og-politikk/nho-mener-oljepengene-brukes-feil/3549590 . Velferd er bra for all del, men en dag tar pengene slutt. Jeg betaler gladelig mer skatt, mer egenandeler hos legen, jeg liker ikke tanken om karentsdager siden det straffer de som faktisk er syke, men jeg går gladelig med på det dersom det gjør at færre tar seg en «fridag» på felleskapets regning. En annen ting med regjeringens politikk som jeg er sterkt motstander av er bistandspolitikken, som verdens rikeste land skal vi selvsagt gi noe, men å gi ukritisk, nærmest uten å stille krav blir som å kaste penger i hendene på korrupte statsledere. For ikke lenge siden slettet Norge hele Indokina (tidligere Burma) sin statsgjeld på 3.2 milliarder. Når man vet at Indokina er et av verdens mest korrupte land synes jeg dette blir veldig rart, spesielt når man vet at kommunegjelden i Norge øker med 200 millioner i uka. En annen rar greie er å låne ut penger til 1 % rente, for så å låne inn penger til Norge for 3 % rente, hva i all verden er poenget med det? Mener som sagt at vi skal gi noe, men da må det stilles krav til de man gir til, med å for eksempel ikke gi et rødt øre før man får fremlagt en plan for hvor pengene skal brukes, hva de skal brukes til, hvordan det skal utføres i praksis osv, da nytter det. Per idag fungerer U hjelpen mange steder dessverre slik at den gjør et fåtall helt avsindig rike, mens folket den var ment å hjelpe fortsatt lider. Nå ble dette veldig langt, men poenget mitt er at vi idag har alt for store offentlige utgifter som ikke er bærekraftig over tid, å skal vi opprettholde dagens system så tror vi alle må være klar for mer skatt, mer avgifter, mer jobbing, mindre fri osv. Som man kan forstå av det jeg skriver overfor så mener jeg det trengs endringer, og jeg stemmer derfor ikke AP, selv om jeg er enig med en del av deres saker. Oljeinntektene varer ikke evig. Men det trenger vi jo ikke tenke på, det er jo så lenge til………

  1. Vet du Daniel, jeg er helt fullstendig enig med deg, og det er rart at ikke flere tenker på hvor pengene våre kommer fra, og hvor «sårbar» vi kan være. Vi har dobbelt så mange offentlige ansatte her til lands sammenlignet med Sverige, og svenskene er dobbelt så mange. Og hvorfor kan vi ha det sånn? Vi har penger….akkurat nå, og sikkert de neste 30 årene også. Med folketallsøkningen som er spådd av SSB de neste årene og med de utgiftene som følger som du nevner, så er det rart at vi ikke bremser opp litt med en time-out. Hvordan skal alt dette finansieres? Vi har allerede en heftig avgiftspolitikk både når det kommer til bil og bolig, og disse må jo økes samt at kreativiteten må blomstre for å finne nye måter å få inn mer penger. SV-Trygve er i gang med ostetoll, epletoll og plommetoll allerede. Jeg er ikke akkurat for at bomstasjoner skal vekk eller at diverse bilavgifter skal vekk, men vi må tenke på de pengene vi bruker, og spesielt til bistand ut av Norge som du også nevner. Vi kan gladelig bruke 22mrd på et OL-mesterskap, men når det blir snakk om redusering og fjerning av formueskatt som utgjør 3mrd, så er det plutselig uansvarlig økonomipolitikk. Forstå det den som kan.

  2. God oppsummering DANIEL KARLSEN :-) Har bare 2 spørsmål, hvilket parti stemmer du? og tror du at et eventuelt regjeringsskifte kan ordne alle disse problemene?

 14. Godt skrevet,- men konklusjonen?? Kunne vi ikke bare prøve en periode med noe nytt? 4 år går fort,- og så kan vi gå tilbake til din konklusjon – –

  1. Det er nok ikke så enkelt. Det kan gjøres mye irreversibel skade på fire år, som kan få enorme konsekvenser både for den enkelte og for fellesskapet.

 15. Jeg blir så lei av denne hetsingen fra mange APere – det er av og til rein mobbing det disse bedriver. Det er bare å holde på så blir det enklere for flere og flere å ta stilling til hva vi ikke skal stemme. Dere burde skamme dere. Vis respekt for at andre kan ha en annen oppfatning om hva som er ok politikk. Vi liker å skryte av at vi lever i et demokrati, jaggu er dette demokrati.

 16. Blir skuffet over medmennesker som lar seg blende av valgløfter som skattelette, veier uten bom finansiering, fjerning av formueskatt ol akkurat som det løser oppgavene våre.
  Vis solidaritet stem Rød Grønt :)

 17. Etter å ha lest, så skjønner jeg at du ønsker fri. Da har du virkelig satt deg godt inn i politikken. Godt valg

 18. Det blir ikke Ap. Stoltenberg satt på en skole i byen her og lovet vann i alle skolebasseng og barnas øye strålte. Det er 8 år siden og bassengene brukes fremdeles til alt annet ennå lære å svømme i. Skoler forfaller, eldreinstitusjoner likeså. Ingen bøker, materiell. Vi har elendige veger men betaler i bøtter og spann i vegavgifter og bompenger attpåtil. Rusmisbrukere og deres pårørende møter veggen i alle sammenheng når de bønnfaller om hjelp, de og psykisk syke er nedprioritert, mens får du hjerte problem er det huj og hast inn. Skal si folk vurderes urettferdig. Jeg avskyr all uretten som begås mot dem som ikke har stemme til å bli hørt og krefter til å kjempe. De rike blir rikere, de fattige fattigere. Norge er et land hvor man snart skjemmes over å være borger. Utlendinger som kommer hit behandles som søppel, det vises ingen barmhjertighet eller medmenneskelighet. Det AP som engang var er forlengst borte, og politikere generelt lover og lyver. Kvalm å se dem skylde på hverandre, besøke eldre og syke og smile falskt. Men uansett… det blir ikke Ap.

  1. Jeg jobber ikke der lenger. Og det ville virkelig forbause meg om det var et AP-flertall der.

 19. Jens lovet 10.000 nye hender i syke- og omsorgsektoren da de rødgrønne startet. Har noen sett de hendene? Ikke de som jobber innenfor disse sektorene i hvert fall. Og det vi andre hører om er nedleggelser og innskrenkninger. Så da burde vel saken være grei foran valget ….

 20. Jaja… la sosialistene styre… Ta liv av all industri og bygging av arbeidsplasser, vi kan jo leve av olja vi… i hvertfall et par tiår til, KANSKJE. La oss få litt flere skatter og ikke mist la bomstasjonene formere seg som kaniner… La AP få lov til å la infrastrukturen i landet vårt fortsette å forfalle, Slipp inn de kriminelle innvandrerne og kast ut de etablerte hardt arbeidene… La de gammle dø på toalettene på gammlehjemmene, av underernæring og ensomhet.
  Og til dere som stemmer AP av gammel vane: AP på 50-70tallet kan IKKE samenlignes med AP i dag. De er fastkjørt og trangsynte. Og løgnere… AP i dag består ikke av arbeidere, men av akademikere. De er eid av LO, og LO meler kun sin egen kake…

  Og når det kommer til sykelønnsordninger, skal like å se den politikker som tør rasere den helt og holdent. Men litt innskjerpinger har vi ikke vondt av. Kanskje folk kjenner litt ekstra etter før de ringer arbeidsgiveren sin og sier de er syke…

 21. Det går ikke an å stemme på et parti med en inhuman barnepolitikk, en så tafatt miljøpolitikk og en pragmatisme så voldsom at de gjerne tøyer seg til å bli en utydelig FRP-skygge. AP har gjort mye bra, men har for mange villsvin på skogen!

 22. Interessant at du trekker frem dette med tilhørighet. Ikke minst siden mesteparten av dagens ledelse i AP aldri har tilhørt noen arbeiderklasse. -Og det ser an jo forsåvidt også igjen i det faktum at AP, helt siden begynnelsen av 90-tallet, har ført god gammeldags Høyre-politikk.
  -Så med andre ord: Skivebom!

Det er stengt for kommentarer.