Krystallnatt igjen

Jeg bare minner om at det er Krystallnatten i morgen, 9.november. Hvis du ikke husker hva det var . . . så google!

Det er den dagen man skal tenke over hva som skal til for at et sivilisert folk (som oss) støter en hel gruppe medmennesker ut av menneskeheten og behandler dem deretter.

Mange minnes ofrene for Krystallnatten. Det er både riktig og viktig.

Jeg minnes overgriperne, ikke fordi jeg sympatiserer med dem, men fordi jeg frykter risikoen er minst like stor for at en av mine venner kan ende opp som overgriper som at en annen kan ende opp som offer.

Jeg ville sørge like dypt over dem begge.

Én kommentar til «Krystallnatt igjen»

  1. Du har rett at vi må tenke også på overgriperne som var egentlig vanlige mennesker. Hvordan er dette mulig at en familiemann står opp om morgenen, kyser sine kone og små barn, og går til arbeide på en konsentrasjonsleir der han henrette hundrevis av kvinner og barn hver dag…hvordan er dette mulig..kan alle mennesker være slik???

Det er stengt for kommentarer.